DAGJE UIT IN WAALWIJK

Beleef een Dagje Uit in Waalwijk!

Ontdek de rijke cultuur en historie van Waalwijk tijdens een bezoek aan het Schoenenkwartier, de Wet Blue Route, of de prachtige Sint Jan. Elk van deze locaties biedt een unieke blik in het verleden en de levendige tradities van deze prachtige stad.

Naast de historische bezienswaardigheden organiseert Welkom in Waalwijk tal van evenementen die je niet wilt missen! Laat je verrassen door het straattheater, vier Koningsdag in stijl, of ga helemaal los tijdens de Nacht van het Levenslied. Er is altijd iets te beleven in Waalwijk!

Blijf op de hoogte van alle activiteiten en evenementen door onze kalender te checken of volg ons op social media. Zo weet je precies wat er te doen is en mis je geen enkel hoogtepunt van wat Waalwijk te bieden heeft.

Kom naar Waalwijk en geniet van een dag vol cultuur, geschiedenis en onvergetelijke evenementen!

Welkom bij het Schoenenkwartier

Stap in de wereld van de schoen
Het rijke verleden van de schoen- en lederindustrie komt in het Schoenenkwartier tot leven. In het Schoenenkwartier gaat het behalve om kijken en leren om meedoen en bewustwording. We willen nieuwe doelgroepen een entree bieden in de culturele wereld en hopelijk de weg wijzen naar andere musea. Want schoenen zijn onderdeel van de identiteit voor jong en oud, voor arm en rijk, voor elke kleur en elk individu. De schoen is van de wereld en voor iedereen. In tal van vormen. Daar horen veelzijdige verhalen bij. Die willen we vertellen, we willen bezoekers aan het denken zetten over ‘hun’ schoeisel, waar het vandaan komt, hoe het met respect voor de wereld gemaakt kan worden.

We beschikken over een uitzonderlijke Nederlandse collectie, aangevuld met bijzondere ontwerpen en voorwerpen uit de rest van de wereld. Ook hebben we in de voorbije decennia grote kennis opgebouwd over alles wat met de leder- en schoenenindustrie te maken heeft. Dit hebben we grotendeels ook digitaal beschikbaar gemaakt, zodat kennis opdoen een ontdekkingstocht kan worden in het Schoenenkwartier.

Wet blue route

Wie ‘s avonds door het centrum van Waalwijk loopt, zal het ongetwijfeld opvallen. Diverse historische gebouwen staan in de spotlights, en zijn uitgelicht in een bijzonder blauw. Het verwijst naar de historie van de schoenen- en lederindustrie in Waalwijk en De Langstraat. Het blauw is namelijk de kleur die een dierenhuid krijgt nadat die een tijd in een chroombad heeft gelegen. De wandelroute langs de gebouwen is een mix van licht, verhalen en ervaringen

Welkom bij Sint-Jan de Doperkerk

De unieke neo-byzantijnse Sint-Jan de Doperkerk is onderdeel van het ‘Grootste Museum van Nederland’ en elke woensdag t/m zondagmiddag van 13:30-16:30 uur gratis te bezoeken en bezichtigen.

Deze kerk is volgens deskundigen één van de mooiste van Nederland. Met z’n negentien koperen koepels en minaretachtige klokkentoren domineert deze kerk de ‘skyline’ van Waalwijk. In de kerk kun je gebruikmaken van een interessante audiotour, die je langs alle hoogtepunten leidt. Alle reden om een bezoek te brengen aan dit unieke kerkgebouw en je te laten verrassen door de indrukwekkende pracht en de mystieke sfeer.

Iedereen is van harte welkom.

Meer informatie: www.vriendensintjanwaalwijk.nl