Datum/Tijd
Datum - 09-12-2023
20:00 - 22:30

Kerstconcert Dana Winner Sint Jan


Dana Winner is in Waalwijk zeker geen onbekende. Eerder gaf ze uitverkochte concerten in theater De Leest en in een voor de gelegenheid omgetoverde concertzaal De Slagen. Sinds de jaren 90 is Dana Winner in haar geboorteland België een gevierd artiest. Ze haalt de hitparade met covers van de Carpenters en de Volendamse Cats. Westenwind en Woordenloos staan in het collectieve muziekgeheugen gegrift. Steeds succesvoller in Duitsland, Nederland en vooral Zuid-Afrika zingt ze sindsdien meer en meer in het Engels. One moment in time wordt haar grootste hit. 

Dana Winner Hallelujah Kersttour

Op zaterdagavond 9 december geeft Dana Winner samen met haar 4-koppig orkest een kerstconcert in de kerk van Sint Jan de Doper. Het initiatief komt van centrummanagement Welkom in Waalwijk, in samenwerking met het parochiebestuur, en heeft als doel geld in te zamelen voor het verlichten van het kerkgebouw. Het ligt in de bedoeling om ook toren en koepels van het kerkgebouw op te nemen in de Wet Blue route, een project waar steeds meer historische gebouwen in het centrum van de stad zich bij aansluiten. De kleur Wet Blue verwijst naar de historie van de schoen- en lederindustrie van Waalwijk en De Langstraat. Het typische blauw is de kleur die een dierenhuid krijgt nadat die in een chroombad heeft gelegen. De route langs de gebouwen is een mix van licht, verhalen en ervaringen.

De Sint Jan verdient schijnwerpers

De initiatiefnemers zijn overtuigd dat het uitlichten van de Sint Jan zal bijdragen aan het positieve imago van Waalwijk. Een mooi verlichte kerk, ook ’s avonds van veraf zichtbaar, vormt een landmark waarop je trots kunt zijn. Samen met twintig andere kerken in het land maakt de Sint Jan deel uit van Het Grootste Museum van Nederland. Ook deze status verdient schijnwerpers. 

In de spotlights

De Sint Jan herbergt 550 zitplaatsen, waarvan er 400 in de vrije verkoop beschikbaar komen. De resterende 150 plaatsen worden als sponsorpakket aan het Waalwijkse bedrijfsleven aangeboden. De toegangsprijs bedraagt € 47,50. De prijs voor sponsoren is  € 95,-. De verkoop start in september. Met uitzondering van de gage voor de artiest verlenen betrokkenen hun bijdrage gratis. Zet ook met uw aanwezigheid de Sint Jan straks in de spotlights.

 

Zaterdag 9 december 20.00 uur 

Sint Jan de Doperkerk, Sint Jansplein 2 Waalwijk

Reguliere Prijs: € 47,50

Sponsorprijs: € 95,00

Tickets te verkrijgen vanaf zaterdag 16 september 09:00 via: https://shop.de-ticketfabriek.nl/danawinner


Terug naar de kalender