Datum/Tijd
Datum - 21-05-2023
13:00 - 17:00

Straattheater Festival & Koopzondag


Een dag vol beleving, het Straattheater op 21 mei!

Op zondag 21 mei kunnen bezoekers genieten van het jaarlijkse Straattheater Festival, een dag vol entertainment en belevenissen voor jong en oud. Het evenement is gratis toegankelijk en parkeren is ook gratis. De winkels zijn geopend van 12:00 tot 17:00 uur.

Er is een spectaculair programma samengesteld met TotaalTheater uit Den Bosch, die al 25 jaar betrokken zijn bij het evenement, in opdracht van Welkom in Waalwijk. Gedurende de hele dag kunnen bezoekers genieten van unieke acts op de Grotestraat, Stationsstraat, De Els en Raadhuisplein.

Een programma voor jong & oud

Het Straattheater Festival biedt voor elk wat wils, met onder andere lokale optredens van de Notenkrakers, Djemm!, het Double You Dance demoteam, M-workx, het Wenstheater en Romy van Dongen, de stadsdichter. Sky Dreams is een voorstelling waarbij zweven als een vogel en verbeelding, illusie en werkelijkheid tot een indrukwekkend geheel samenkomen. De Bellentuin is een prachtig zeepbellentheater en bij Nieuw Zicht geven acrobaten de steiger nieuwe betekenis in scènes. Umberto en Augustino hebben decennialang gereisd vanuit Italië en hun caravan-act zal volwassenen en kinderen onbedaarlijk laten lachen. Racebob’s flashy supersized botsauto en dreunende disco-beats zorgen voor een onveilige omgeving terwijl ze als helden rondrijden.

Gooi en Smijt Circus, een vliegensvlug no-nonsense circusprogramma waarbij iedereen kan komen gooien en smijten. Scubabianchi is een auto die is omgetoverd tot een mobiel aquarium gevuld met goudvissen en het publiek interactie biedt en verrast. De Ganzenfanfare marcheert door de stad met tromgeroffel en gefluit, terwijl Mista Beatz rondrijdt in zijn gepimpte Mercedes en vele harten sneller laat slaan. Tot slot kunnen bezoekers met “fiets je schilderij” hun eigen schilderij maken door kleuren te kiezen en te trappen. Kortom, dit evenement mag je niet missen!


Terug naar de kalender